Leef Fit

LEEF FIT met en na kanker, start medio oktober

Wanneer de diagnose kanker jouw leven binnen walst, heeft dat ongelofelijk veel invloed op jouw gezondheid, fitheid en algehele energieniveau. De verwerking van het nieuws kost energie, de behandelingen van de ziekte zijn zowel fysiek als metaal zwaar en wanneer je genezen bent, blijft de twijfel of de kanker terugkomt aan je vreten.

Wil je nog instromen? Neem direct contact met ons op!

bekijk de video

Wil je nog meer te weten komen over het Leef Fit programma? Bekijk dan deze mooie video, waarin wordt verteld hoe het Leef Fit programma eruit ziet. 

Kom in beweging en werk aan je conditie en daardoor aan je herstel.

Blijf in beweging

Een logische reactie is om vaak te rusten en toe te geven aan je vermoeidheid. Het is echter van cruciaal belang dat je in beweging blijft. Door te zorgen dat je fysiek zo sterk mogelijk blijft, houd je ook je geest krachtig. Maar hoe weet je of je voldoende, maar niet teveel beweegt en wat is verstandig om te doen en wat juist niet? Daar heeft De Eik het Leef Fit programma voor opgesteld!

Voor wie is het Leef Fit programma bedoeld?

Het Leef Fit programma van De Eik is speciaal voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen en/of inmiddels genezen verklaard zijn van kanker.

Wanneer je hebt gemerkt dat de ziekte een negatieve invloed heeft op jouw fitheid, zowel mentaal als fysiek, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten bij het Leef Fit Programma.

 

20 weken lang actief bezig

Samen met lotgenoten werk je 20 weken lang, onder professionele begeleiding twee keer per week aan een nieuwe leefstijl. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers, deze groep blijft gedurende het hele traject bij elkaar. Meerdere malen per jaar start een nieuwe groep met het Leef Fit programma, zodat er altijd een mogelijkheid is om aan te sluiten.

Twijfel je of je het fysiek aankunt?
We gaan eerst in gesprek met jou, we geven je advies en natuurlijk is uitstappen altijd mogelijk. Maar het is zeker het proberen waard. Het gaat je heel veel opleveren. Velen gingen je voor en zijn dankbaar voor het resultaat.

Neem contact op met Gerald van den Hurk, coördinator van De Eik voor een uitgebreide uitleg en jouw mogelijkheden.

Waar bestaat het Leef Fit Programma uit?

Diverse specialisten (oncologisch fysiotherapeut, fitnesscoach, yoga docent, wandelcoach, maatschappelijk werker) begeleiden jou naar een fit(ter) bestaan, meer zelfvertrouwen en een juiste leefstijl. De invulling van het 20-weken programma bestaat uit 1 keer per week fitness onder begeleiding en daarnaast 1 keer per week wandelen of yoga of een themabijeenkomst waarin onder andere deze onderwerpen worden behandeld :

  • Positieve gezondheid.
  • Bewegen o.l.v. een oncologisch personal trainer/bewegingsagoog.
  • Energieverdeling. Hoe ga je om met beperkte/veranderende energie?
  • Voeding o.l.v. een oncologisch diëtiste.
  • Mindfulness.
  • Nazorg Leef Fit programma.

Wat brengt het Leef Fit programma mij?

Het Leef Fit programma geeft je inzichten, handvatten en motivatie voor een passende leefstijl. Het helpt je om goed om te gaan met de weinige energie die je hebt. Het geeft mentale en fysieke weerbaarheid en kracht.

Wat kost het?

Het volledige 20-weken Leef Fit programma kost € 150,00, waarin je dus 2 keer per week een bijeenkomst hebt. En het levert je een dagelijks beter gevoel op, waar je je hele leven profijt van gaat hebben.
De investering kan direct na ontvangst van de factuur vóór aanvang van het traject worden gedaan. Check zeker ook je aanvullende verzekering, misschien kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering. Na jouw aanmelding neemt een medewerker van De Eik contact met je op. Je bent dus slechts één handeling verwijdert van een beweging in jouw leefstijl.

We starten weer een nieuwe groep bij voldoende aanmeldingen!
De bijeenkomsten van deze groep zullen plaatsvinden op woensdagochtend en vrijdagmiddag. 

Medio oktober starten we weer bij voldoende belangstelling! Jij kunt je nu al aanmelden!