Gezin, tieners en kanker

Wanneer een ouder of opvoeder de diagnose kanker krijgt, is dat zeer ingrijpend nieuws met grote gevolgen. Het ziek zijn en de bijkomende emoties, hebben effect op iedereen in het gezin en gooien het normale leven overhoop.

Gezin & kanker

Wanneer kinderen uit een gezin waar kanker een prominente plaats heeft, aansluiting missen op school of bij vrienden, dan vinden ze elkaar bij De Eik. Een veilige plek tijdens een kwetsbare periode in hun leven. Samen met professionele coaches heeft De Eik een programma ontwikkeld, specifiek voor ouders en kinderen met kanker in het gezin. Een waardevol en enthousiast ontvangen programma van negen bijeenkomsten. Kijk in de agenda wanneer de bijeenkomsten gepland zijn. Schrijf je in of neem contact op voor meer informatie.

Tieners voor elkaar

Wat nou als je in aanraking komt met kanker, terwijl je een tiener bent? Dat valt niet mee. Daarom organiseren we eens per maand gezellige tieneravonden: ‘Tieners voor elkaar!’ We checken eerst bij elkaar hoe het gaat en daarna worden persoonlijke verhalen gedeeld onder begeleiding van een professionele jeugdhulpverlener. Maar bovenal maken we samen veel plezier! 

Wil je hierover meer weten? Of wil je een keer komen kijken? Dat kan! Neem gerust contact met ons op.