Bewegen

Bewegen is gezond! Ook als je kanker hebt of hebt gehad.

Kanker en de behandeling daarvan is een aanslag op je lichaam. Je conditie en kracht gaan achteruit en je bent erg moe. Ook de psychische klachten kunnen je uitputten. Dat bewegen tijdens het proces van een ziekte niet altijd vanzelf gaat en soms zelfs niet haalbaar lijkt, begrijpen we. Daarom helpen we je met een beweegpatroon dat bij jou past, we wijzen je de weg! Natuurlijk is rust in deze periode belangrijk, maar bewegen is zeker zo goed voor je lichaam en geest. Probeer om actief te blijven, samen bewegen met lotgenoten werkt. Wandelen, yoga en het Leef Fit-programma helpen de kwaliteit van leven te verbeteren. 

Laagdrempelig samen in beweging komen, dat kan bij De Eik.

Your marathon challenge

Iedere zomer nemen we deel aan Your Marathon Challenge, een onderdeel van de Marathon Eindhoven. We wandelen vanaf 22 augustus elke donderdagavond gemiddeld 5 km per week om in 8 weken 41 km vol te maken. Daarna wandelen we op zaterdag 12 oktober de laatste 1,195 km over het parcours van de marathon. De afsluiting is gezamenlijk onder de finishboog op de Vestdijk, inclusief medaille! 

Deze ervaring deel je met andere gasten van De Eik, wat het allemaal nog meer bijzonder maakt. Ga jij deze uitdaging aan?

Leef fit programma

Het hebben van kanker en de behandeling daarvan is een aanslag op jouw conditie, kracht en mentale gesteldheid. Vermoeidheid, neerslachtigheid, futloosheid. De neiging om te rusten en niet meer deel te nemen aan activiteiten is er vaak.

Wat dacht je van het Leef Fit programma? Gedurende 40 bijeenkomsten nemen diverse professionals je mee in mentale en fysieke weerbaarheid. Heel veel lotgenoten gingen je voor in dit succesvolle programma en hebben inmiddels meer vertrouwen en voelen zich fitter en sterker.

Qi Gong

Vanaf 11 april is er een fijne cursus gestart, waarbij je kennis kunt maken met de kracht van Qi Gong.

Qigong is de beoefening van moeiteloze kracht. Het spiegelt de bewegingen van de natuur zoals de bomen of het water dat uit de bergen komt. Qigong maakt contact met de natuurlijke stromingen in je lichaam. 

Qigong is een fantastische workout. Een manier om emotionele stress gedurende de dag op te ruimen, en een bewegende meditatie die je helpt om dieper contact te maken met het huidige moment. 

Je mag ieder moment aansluiten, ook als je nog niet eerder bent geweest.

Wandelcoaching

Wat is er nou fijner dan zo nu en dan een frisse neus halen? Wandelen werkt ontspannend! Omdat je tijdens het wandelen elkaar niet direct aankijkt, is het gemakkelijk om moeilijkere onderwerpen te bespreken. Wij zetten tijdens het wandelen in op Positieve Gezondheid, dus centraal staat wat jij graag zou willen veranderen aan de situatie waar je op dit moment in zit.

De wandelingen zijn individueel, jij samen met een wandelcoach.
Na jouw aanmelding neemt een van onze wandelcoaches zo snel mogelijk contact met je op om te bespreken wanneer we gaan wandelen en waar het startpunt van onze wandeling zal zijn.

Meld je aan via de agenda of bel voor een afspraak.

Wandelclub

Wandelen is de ultieme manier van bewegen om lichaam en geest te trakteren. De wandelclub van De Eik bestaat uit lotgenoten, naasten, nabestaanden en gelijkgestemden, dat maakt het lopen nog aangenamer. En het mooie is, je komt op plekken waar je in het dagelijks leven niet zo vaak komt. 

De tocht wordt begeleid door een coach van De Eik, dus jij hoeft alleen maar aan te sluiten. 

vertragen in de natuur; meditatief wandelen

De natuur is een prachtige spiegel voor waar je op dit moment staat en hoe je jouw levenspad bewandelt. Het geeft inzicht, rust en ruimte.

In de workshop ‘Vertragen in de natuur’ gaan we meditatief wandelen. In stilte en in een sterk vertraagd tempo word je begeleid om met aandacht bij jezelf; je lichaam en je ‘binnenwereld’ te zijn om vandaaruit contact te maken met de omgeving waarin je je bevindt. Dit doe je met behulp van mindfulness opdrachtjes gericht op je zintuigen. In het tweede deel gaan we een oefening doen waarin we gebruik maken van de spiegels uit de natuur.

Yoga

Het doel van yoga is lichaam en geest verbinden.
Ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol. Ontdek wie je op dit moment bent, ga voorbij aan alle gedachten en laat alle zorgen even los. Yoga is niet alleen goed voor mentale ontspanning, maar sterkt ook je spieren en houding. 

Momenteel bieden we yoga uitsluitend aan binnen het Leef Fit programma. Lees hierboven voor meer informatie.

Zodra we een nieuwe YOGA groep starten, lees je het hier direct. 
Volg onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws!