Creatief

Vind afleiding of kom tot rust door lekker met je handen aan de slag te gaan. Bekijk het leuke overzicht van de creatieve activiteiten bij De Eik.

moodboard maken

Je voelt dat je iets graag anders wilt. Maar je weet niet wat dat nu precies is.
Of je weet wel wat je wilt, maar je belemmerende gedachten houden je tegen om groots te dromen of om verder door te pakken.

Alles wat je aandacht geeft groeit.
Breng je aandacht naar datgene wat je wilt.

Een moodboard kan je helpen ontdekken wat je wilt en je verbinden met een positieve mindset. Het helpt je bij het manifesteren van je verlangen. Oftewel het creëren van wat jij wilt.

Je kunt je moodboard op een plek hangen of neerzetten waar je hem elke dag kunt zien. Dit helpt je om je dagelijks te verbinden met jouw verlangen. Je wens gaat zo meer leven en trekt je verlangen steeds meer naar je toe.
Dagelijks word je herinnert aan wat jij diep van binnen wilt.

Mozaïeken

Kom gezellig mozaïeken! Wees creatief en maak de meest kleurrijke werkstukken. Geniet, samen met de medecursisten die net als jij leven met of na kanker, van een praatje en een heerlijke kop koffie of thee. Laat jouw creativiteit de vrije loop, onder begeleiding van twee medewerkers van De Eik.  

Vilten/Textiele werkvormen

Ga op creatieve ontdekkingsreis. Terwijl je jouw stof bewerkt, komen de gesprekken met andere gasten van De Eik vanzelf op gang. Experimenteer en leer nieuwe technieken tijdens de ontspannen workshop textiele werkvormen onder leiding van Mieke.

Interesse of nieuwsgierig? Loop eens binnen op de donderdagochtend!

Tekenen en schilderen

Wanneer je in aanraking komt met kanker, zijn gedachten en gevoelens soms moeilijk te verwoorden. Geef uitdrukking aan je gevoel door te schilderen of te tekenen, dat helpt om meer grip te krijgen op de ziekte. Experimenteer met verf, krijt, potlood en ecoline. Niets is fout, je neemt deel om je creatief te uiten en zo de touwtjes weer een beetje in eigen handen te nemen. Kijk in de agenda wanneer deze activiteit gepland staat.

Sing your song

Geloven in de kracht van muziek, waarbij je plezier mag beleven, lekker los mag gaan, je vrij bent om te verwerken en helen. Waarbij je kunt ontspannen, nieuwe contacten op kunt doen en naar wens ook nog eens van alles kunt leren.

Dompel jezelf 8 sessies onder in muziek en dans. Wist je dat muziek helend werkt? Onder begeleiding van zangcoach Nika ga je samen met lotgenoten lekker zingen, plezier maken en ontspannen.

Houd jij van zang en dans? Dan is dit zéker jouw activiteit!

schrijven met je hart
geeft rust in je hoofd

Heb jij te maken (gehad) met kanker? Dan heb jij een verhaal te vertellen. Leer jouw verhaal op papier te zetten door middel van intuïtief schrijven. Het ordenen van je gedachten en stilstaan bij jezelf.

Ervaring met schrijven heb je niet nodig. Eerst volgende groep start 6 maart 2024. We gaan uit van 3 bijeenkomsten, voorlopige planning woensdag 6 maart, 27 maart en 10 april, 10.30 -12.00 uur.

bloemschikken

Trakteer jezelf op een zelfgemaakt prachtig bloemstuk.

Samen met lotgenoten ga jij heerlijk aan de slag met groen, bloemen en decoratie. Onder begeleiding van twee deskundigen kun je heerlijk je zinnen verzetten. Terwijl je brein wordt afgeleid van de kanker, zet jij iets moois op tafel. Bloemen houden van mensen, houd jij van bloemen? 

In 2024 zijn er 6 workshops, kijk in de agenda wanneer deze plaatsvinden en meld je aan.

Fotograferen met je telefoon

Kijk je ook graag naar het Perfecte Plaatje? En vind je het heerlijk om foto’s te maken? Je telefoon heb je bijna altijd bij je, dus fotografeer er gerust lekker op los. In deze workshop leer je onder andere dat smartphone-camera’s heel veel mogelijkheden hebben om foto’s nóg mooier te maken. In een groep van maximaal 12 personen treed je de wereld van fotografie binnen. 

Meld je aan via contactformulier. We starten in het voorjaar weer zodra er voldoende interesse is.