Inloop

Loop gerust even binnen

Dat je niet voor de lol naar centrum zoals De Eik komt, dat begrijpen wij maar al te goed. Je hebt te maken met kanker in je leven en wellicht heb je bij bepaalde zaken wat hulp nodig. Misschien wil je gewoon even je hart luchten óf juist wel even niet over kanker praten maar over wat anders. Je bent altijd welkom bij De Eik. 

een luisterend oor

Behoefte aan een luisterend oor? Loop dan zonder afspraak binnen op dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 10.00-13.30 uur.

Wil je liever vooraf een afspraak maken, zodat je zeker weet dat er tijd en aandacht is voor jouw verhaal? Maak dan een afspraak voor een ontmoetingsgesprek.

De ontmoetingsgesprekken vinden wekelijks plaats op de volgende dagen:

 • dinsdag 13:15 – 14:15 uur
 • dinsdag 14:30 – 15:30 uur
 • woensdag 10:30 – 11:30 uur
 • donderdag 10:30 – 11:30 uur
 • vrijdag 10:30 – 11:30 uur


Je kunt een ontmoetingsgesprek online aanvragen, of neem contact op via onze algemene contactgegevens.

ontmoetingsgesprek nabestaanden

Voor mensen die een naaste hebben verloren aan kanker vinden er bij De Eik een-op-een gesprekken plaats met verlies- en rouwbegeleider Gery Bakx. 

Als je een dierbare verliest door overlijden raak je soms zelf even de weg kwijt. Verdriet overspoelt je soms. Het is normaal dat je niet altijd weet hoe je met die intense gevoelens van verdriet, pijn en soms boosheid kunt omgaan. Hoe kun jij verder met je leven.

Het is belangrijk dat er ruimte is voor al die gevoelens die er zijn. Ik bied je de veilige ruimte om al die gevoelens toe te laten en om zonder oordeel naar je verhaal te luisteren. Ik geef informatie over het rouwproces en gezond rouwen. Verlies en rouw zijn geen ziekte maar zijn wel heel ingrijpend in je leven.

Onlangs werd Gery uitvoerig geïnterviewd, lees hier het volledige verhaal over haar mooie werk bij De Eik.

partnerperikelen

Als partner van een kankerpatiënt wil je niet in de belangstelling staan. Waarom zou je? Jíj hebt immers niets. Alle aandacht hoort uit te gaan naar de patiënt.
O ja? Is dat wel zo? Als partner heb je toch ook je onzekerheden en je zorgen over de toekomst. Je bent boos, teleurgesteld of verdrietig. En misschien ben je wel wanhopig en twijfel je over je relatie. Want ook jouw leven is door de kanker op zijn kop komen te staan. 

Behoefte aan een luisterend oor? Ga in gesprek met ervaringsdeskundige Jaap. Wekelijks houdt hij één op één gesprekken met partners. 

Care for cancer

Voel je je onbegrepen door jouw omgeving? Heb je moeite om te omschrijven wat je voelt? Weet je niet wat je moet doen, nu je kanker hebt? Krijg antwoord op al je vragen die je je eerder niet stelde, omdat je niet in deze situatie zat. Stel je vragen aan de professional, Ivonne Oomen. Vragen mogen bijvoorbeeld gaan over: relaties, gezondheid, vermoeidheid, ziekenhuisbezoeken, angst, verandering van je dagelijkse routine, etc.

Meer informatie over Care for Cancer, via deze link.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten van Allerzorg Care for Cancer vanuit de basisverzekering (m.i.v. 1 januari 2021 maximaal 20 uur).

je kunt bij de eik terecht voor...

Of je nu zelf kanker hebt of een naaste, je bent welkom bij De Eik om te leren leven met en na kanker. Naast het ontspannen praatje, kopje koffie of een goed gesprek organiseren we heel veel activiteiten. Kijk gerust in de agenda of kies een categorie die jou aanspreekt bij het onderdeel ‘activiteiten‘.

Bij De Eik kun je:

 • je verhaal kwijt
 • een kopje koffie of thee drinken
 • informatie krijgen en lezingen bijwonen
 • creatief en ontspannend bezig zijn
 • actief bewegen samen met anderen
 • andere mensen ontmoeten
 • even op verhaal komen
 • ervaringen delen
 • … en nog veel meer!

Neem alvast een kijkje

Vragen? Stel ze hier!