Ontspanning en mentale rust

Ontspanning en mentale rust zijn essentieel om in balans te blijven wanneer je leven op spanning staat vanwege kanker. De Eik biedt lichamelijke en mentale ontspanning aan.

Mindfulness

Aandacht! Dat is waar mindfulness voor staat. Het volledig bewust zijn van het moment zelf. Hierdoor kun je de situatie thuis even aan de kant zetten en de aandacht helemaal op jezelf richten. Leer om terug te gaan in jezelf, om los te komen van de dagelijkse gang van zaken.

Qi Gong

Vanaf 11 april start er een fijne cursus, waarbij je kennis kunt maken met de kracht van Qi Gong.

Qigong is de beoefening van moeiteloze kracht. Het spiegelt de bewegingen van de natuur zoals de bomen of het water dat uit de bergen komt. Qigong maakt contact met de natuurlijke stromingen in je lichaam. 

Qigong is een fantastische workout. Een manier om emotionele stress gedurende de dag op te ruimen, en een bewegende meditatie die je helpt om dieper contact te maken met het huidige moment. 

vertragen in de natuur; meditatief wandelen

De natuur is een prachtige spiegel voor waar je op dit moment staat en hoe je jouw levenspad bewandelt. Het geeft inzicht, rust en ruimte.

In de workshop ‘Vertragen in de natuur’ gaan we meditatief wandelen. In stilte en in een sterk vertraagd tempo word je begeleid om met aandacht bij jezelf; je lichaam en je ‘binnenwereld’ te zijn om vandaaruit contact te maken met de omgeving waarin je je bevindt. Dit doe je met behulp van mindfulness opdrachtjes gericht op je zintuigen. In het tweede deel gaan we een oefening doen waarin we gebruik maken van de spiegels uit de natuur.

Sing your song

Geloven in de kracht van muziek, waarbij je plezier mag beleven, lekker los mag gaan, je vrij bent om te verwerken en helen. Waarbij je kunt ontspannen, nieuwe contacten op kunt doen en naar wens ook nog eens van alles kunt leren.

Dompel jezelf 8 sessies onder in muziek en dans. Wist je dat muziek helend werkt? Onder begeleiding van zangcoach Nika ga je samen met lotgenoten lekker zingen, plezier maken en ontspannen.

Houd jij van zang en dans? Dan is dit zéker jouw activiteit!

Ontspanningsmassage

Een goede ontspanningsmassage werkt heel goed om spanning en stress los te laten. Om even je lichaam en je gedachten tot rust te laten komen.
Een massage stimuleert het herstel van ziekte en vermoeidheid, een zinvol en aangenaam cadeau voor jezelf.

handmassage

Ook zo’n behoefte aan een blij, zorgeloos en prettig gevoel? Boek een handmassage! Bij een handmassage komen gelukshormonen vrij, het geeft verlichting en werkt ontspannend. Laat 45 minuten lang jouw handen verwennen voor een goed gevoel in je hele lichaam.

Yoga

Het doel van yoga is lichaam en geest verbinden.
Ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol. Ontdek wie je op dit moment bent, ga voorbij aan alle gedachten en laat alle zorgen even los. Yoga is niet alleen goed voor mentale ontspanning, maar sterkt ook je spieren en houding. 

Momenteel bieden we yoga uitsluitend aan binnen het Leef Fit programma. Lees hierboven voor meer informatie.

Zodra we een nieuwe YOGA groep starten, lees je het hier direct. 
Volg onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws! 

zenmeditatie

Zenmeditatie helpt je om in verbinding te komen met jezelf door in stilte en innerlijk waar te nemen. Dit klinkt eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Toch is zenmeditatie de manier om meer compassie voor jezelf (en uiteindelijk ook anderen) te krijgen. Betrokken zijn met je hart, de vreugde en het verdriet voelen. Zenmeditatie is bewezen goed voor je gezondheid, dus wanneer ga jij het proberen? Sluit aan en ervaar het zelf.

Door omstandigheden, tijdelijk geen ZEN meditatie.