tieners voor elkaar

Omdat kanker mijn dagelijks leven raakt.

Fiks Begeleiding organiseert bij De Eik een avond voor tieners die te maken hebben met kanker in hun dagelijks leven, omdat iemand in het gezin kanker heeft of heeft gehad. We komen om de maand bij elkaar: Tieners voor elkaar!

  • We openen de avond met een check-in (hoe gaat het met je).
  • Mogelijkheid tot delen van je persoonlijk verhaal. Onder begeleiding van Laura van Nispen (Jeugdhulpverlener) kun je je verhaal kwijt. Dit kan alleen of misschien wel met een aantal lotgenootjes samen?
 

Natuurlijk zorgen we voor wat te drinken en wat lekkers! Tieners vinden herkenning bij elkaar en hebben met name heel veel plezier.

Laura schreef een blog over de laatste bijeenkomst voor de website van Fiks gezinsbegeleiding, lees hier het mooie verslag.

Informatie voor ouder(s)/ opvoeder(s) ?

Heb je een jeugdige tussen de 10 en 18 jaar? 
Kom vrijblijvend een keertje langs!

Bij De Eik word je ontvangen door een gastvrouw of gastheer en kun je tijdens de avond onder het genot van een kopje thee of koffie andere ouder(s)/ opvoeder(s) ontmoeten of samen een wandeling maken. Wil je als ouder/opvoeder tijdens de activiteit aanwezig blijven, geef dit dat even aan bij de aanmelding.

 

"Als een kind te maken heeft met kanker in het gezin of in de directe omgeving, kan het hier erg over in zitten. Het is niet gemakkelijk om kanker bespreekbaar te maken binnen een gezin. Kinderen zijn erg gevoelig en opmerkzaam. Ze kunnen hierdoor verdrietig, bang of boos zijn of zich alleen voelen. We merken vaak dat kinderen en jongeren aansluiting missen in hun klas. Vriendjes en vriendinnetjes weten, gelukkig, vaak niet hoe het voelt om op jonge leeftijd met ziekte of overlijden te worden geconfronteerd."