Werk met betekenis bij De Eik, centrum voor leven met en na kanker
Let op: deze vacature is op dit moment gesloten.

Ambieer jij een baan die het verschil kan maken voor mensen die leven met en na kanker? Dan is deze functie bij De Eik, centrum voor leven met en na kanker wellicht iets voor jou. Als coördinator ben je het aanspreekpunt in het ziekenhuis voor de vrijwilligers, zorgverleners en alle andere disciplines m.b.t De Eik. De coördinator is verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid dat het centrum in samenspraak met het ziekenhuis heeft ontwikkeld. Als coördinator samenwerking ziekenhuizen maak je onderdeel uit van het team coördinatoren De Eik. Zij vormen het ‘management’ van De Eik. De coördinatoren leggen verantwoording af aan het bestuur.

De Eik is één van de 81 centra in Nederland, actief voor kankerpatiënten, naasten en nabestaanden aangesloten bij brancheorganisatie IPSO. Gasten kunnen hier zonder afspraak of verwijzing terecht voor lotgenotencontact, een goed gesprek, ontspanning (van schilderen tot yoga) of begeleiding. Deze centra bieden het stukje nazorg waar het ziekenhuis vaak geen tijd voor heeft. Vele opgeleide vrijwilligers zetten zich in voor de gasten van de centra. Dit zijn vaak ervaringsdeskundigen. De focus ligt op kwaliteit van leven, waarbij altijd wordt uitgegaan van de behoefte van de gast op basis van de pijlers van de positieve gezondheid.

Als Coördinator samenwerking Ziekenhuizen heb je de volgende taken:

Je bent verantwoordelijk voor informele zorg aan patiënten op de locaties Catharina Ziekenhuis (CKI) en Maxima MC (MOC).

Je begeleidt het vrijwilligersteam dat werkzaam is op locatie CKI & MOC

Wie je bent
Onze nieuwe collega is pragmatisch en werkt proactief. Je bent communicatief sterk, diplomatiek en je beschikt over zelfreflectie. Je bent empathisch, gemakkelijk benaderbaar en hebt een organisatorisch vermogen. Je beschikt over natuurlijk leiderschap en ziet kansen. Je ziet de mens achter de patiënt en omarmt de gedachte van holistische zorg. Werkervaring bij een zorginstantie of ziekenhuis is een pre.

De ideale kandidaat beschikt over een HBO werk- en denkniveau en heeft minimaal 5 jaar relevante werkervaring in de zorg of bij een organisatie waarbij samenwerking met diverse partijen één van je taken was. In deze functie ben je je ervan bewust dat je een informele zorgverlener bent, maar niet ondergeschikt bent aan de formele zorgverlener. Samen met je team van vrijwilligers bepaal je de beste vorm van psychosociale zorg. Daarnaast kun je actief meedenken over de zorgprocessen om de psychosociale ondersteuning van de patiënten en diens naasten te optimaliseren en ben je een verbinder tussen de formele en informele oncologische zorg.

De functie (24 uur) voor bepaalde tijd loopt tot 31 december 2025.
Salaris conform CAO Ziekenhuizen, FWG 55.

Enthousiast geworden?
Dan ontvangen wij je cv en motivatie graag vóór 2 juli 2023 via info@inloophuis-de-eik.nl t.a.v. Gerald van den Hurk.

Inhoudelijke vragen over de vacature? Bel dan met Gerald van den Hurk, Coördinator interne zaken 06-45139835.