Informatie

De Eik is er voor jou!

Je bent van harte welkom als je geconfronteerd wordt met kanker. Bijvoorbeeld omdat je zelf de diagnose kreeg, een dierbare van je kanker heeft óf dat je iemand hebt verloren aan kanker. Misschien heb je vele vragen, loop je rond met pijn en verdriet of heb je juist behoefte aan begrip en aanvullende informatie. Loop eens binnen of verdiep je eens in onze website. 

De Eik richt zich op alle niet-medische aspecten van kanker en stelt de kwaliteit van leven centraal. Je wordt ontvangen in een huislijke omgeving door gastvrouwen- en heren die weten wat de impact van kanker is. Gasten kunnen binnenlopen voor informatie, een gesprekje, lotgenotencontact of deelnemen aan een activiteit. Ook biedt De Eik speciale ondersteuning aan kinderen, jongeren en gezinnen die geconfronteerd zijn met kanker. 

Er is bij De Eik ruimte voor álle emoties. Van hevig verdriet tot stevig lachen: álles mag!

boeken & brochures te leen

Door kanker heb je wellicht vele vragen. Daarom biedt de Eik documentatiemateriaal aan. Gasten kunnen boeken lenen, informatie lezen of brochures meenemen. In de documentatie kun je informatie lezen over bijvoorbeeld patiëntenorganisaties, alternatieve en ondersteunende partijen en vakantiemogelijkheden, maar ook over de thuiszorg en andere professionele begeleiding. Kom eens neuzen in ons aanbod. 

Vrijwilliger worden

De Eik draait voor een heel groot gedeelte op vrijwilligers, zij zijn goud waard voor De Eik. Én zij zijn van onschatbare waarde voor de bezoekers van De Eik. Zij zijn degenen die jou een luisterend oor bieden, jou betrekken bij de activiteiten, zorgen dat jij jezelf kunt zijn in een warme omgeving waar jij meer dan welkom bent. Dankzij hen is de deur open, wordt er koffie geschonken en word jij echt gehoord en gezien. Wil jij ook zo’n persoon zijn binnen De Eik?

Beschikbare vrijwillige functies & vrijwilligersbeleid binnen De Eik


Interesse of wil je meer weten over het werken bij De Eik?
Neem dan contact op met Gerald van den Hurk.

openingstijden

Behoefte aan een luisterend oor? Loop dan zonder afspraak binnen op dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 10.00-13.30 uur.

Wil je liever vooraf een afspraak maken, zodat je zeker weet dat er tijd en aandacht is voor jouw verhaal? Maak dan een afspraak voor een ontmoetingsgesprek.

De ontmoetingsgesprekken vinden wekelijks plaats op de volgende dagen:

  • dinsdag 13:15 – 14:15 uur
  • dinsdag 14:30 – 15:30 uur
  • woensdag 10:30 – 11:30 uur
  • donderdag 10:30 – 11:30 uur
  • vrijdag 10:30 – 11:30 uur


Je kunt een ontmoetingsgesprek online aanvragen, of neem contact op via onze algemene contactgegevens.

Sociale kaart

De Eik heeft een groot netwerk: de sociale kaart van regio Eindhoven. In dit netwerk vind je huisartsen, specialistisch zorgverleners en andere belangrijke partijen. We zijn bezig dit netwerk op een visueel aantrekkelijk manier in kaart te brengen. Als we zover zijn, vind je de sociale kaart op deze plek uitgebreid terug. Heb je nu al behoefte aan een specialist binnen de sociale kaart? Neem dan contact met ons op.

Organisatie

De Eik is aangesloten bij de landelijke brancheorganisatie IPSO.
Als IPSO-centrum en ANBI stichting staat De Eik garant voor de juiste dienstverlening. Het beleid en het aanbod worden op regelmatige basis getoetst aan een klankbordgroep. De coördinatoren zijn verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden van de vrijwilligers, zodat bezoekers de aandacht en expertise krijgen die ze nodig hebben en verdienen.